Nieuwe initiatieven met o.a. een wandeling op maat van gezinnen

'De gulle schenkers komen niet alleen uit Nijlen, maar de diamantgemeente is kort voor De Warmste Week nu al wel dé hotspot van de actie 'Nijlen loopt warm'. De organisatoren zijn blij verrast door de gulle giften - met nu al een totaal van 1500 euro - én de al even talrijke warme reacties.

De giften komen letterlijk van alle hoekjes en kanten van Nijlen en omgeving binnen. Het bestuur van TC Molenbos schenkt een groot deel van hun wafelverkoop aan de goede doelen van Nijlen loopt warm. Maar evengoed zijn er van bij de start enkele 'Die Hards' bij die dagelijks op pad zijn gegaan.

Onder meer Mitch Peeters, één van de bezielers van die project, stapt dagelijks een andere wandeling voor een goed doel uit de ondertussen ruime lijst. Hij wist op deze manier al vele van zijn vrienden op sociale media te overtuigen om hetzelfde te doen. Merci Mitch.'

Té gemakkelijk?

'Er waren ook wel wat vragen bij de mensen. Sommigen gaven zelfs aan dat het te makkelijk was. Daar heeft de organisatie op ingespeeld met een wandeling waarbij de deelnemers onderweg enkele opdrachten kunnen uitvoeren.

De organisatie belooft ook bij de start van de kerstvakantie een wandeling te voorzien op maat van de gezinnen. Zo kan de actie de hele maand december voor jong en iets minder jong een leuke én nuttige bezigheid zijn. Oh ja, hadden we al gezegd dat het ook gezond is, wat frisse lucht opsnuiven?'